Vanaf deze hoek kun je de ringoven en de schoorsteen goed overzien. Een groot deel van de schoorsteen is nu afgebroken. Vroeger was die zeker 40 tot 60 meter hoog.
Om goede stenen te kunnen bakken is de hoogte van de schoorsteen essentieel. De hoogte van de schoorsteen bepaalde de hoeveelheid trek in de schoorsteen en daarmee de aanvoer van de hoeveelheid zuurstof, wat weer bepaalt hoe heet de kolen branden.
Hoewel er geen stenen meer worden gebakken in de oude fabriek, zijn er nog genoeg details van de bedrijvigheid te ontdekken in- en rondom de oude ringoven. Zo vinden grootoor-vleermuizen en wilde bijen onderdak in de ruïne, die daarom maar deels toegankelijk is voor publiek.
Om goede stenen te kunnen bakken is de hoogte van de schoorsteen essentieel. De hoogte van de schoorsteen bepaalde de hoeveelheid trek in de schoorsteen en daarmee de aanvoer van de hoeveelheid zuurstof, wat weer bepaalt hoe heet de kolen branden.
Hoewel er geen stenen meer worden gebakken in de oude fabriek, zijn er nog genoeg details van de bedrijvigheid te ontdekken in- en rondom de oude ringoven. Zo vinden grootoor-vleermuizen en wilde bijen onderdak in de ruïne, die daarom maar deels toegankelijk is voor publiek.