#

Wandelen in Zutphen

Langs de Berkel (8,3 km)

Inleiding

Het gebied rondom het station in Zutphen werd in de Tweede Wereld oorlog zwaar gebombardeerd, je vindt er nog veel gebouwen uit de periode van de wederopbouw.
Waar het riviertje de Berkel het oude centrum van Zutphen binnenstroomt is van oudsher veel handel en bedrijvigheid in smalle straatjes te vinden.
Het riviertje de Berkel stroomde al in de middeleeuwen door het stadje en bracht welvaart en voorspoed. Om deze welvaar en voorspoed te kunnen verdedigen, werd ooit de Berkelpoort gebouwd.
De handel in Zutphen floreerde, reden om de stad verschillende keren uit te leggen en nieuwe stelsels van grachten te graven. Vanaf 1880 waren deze vestingwerken overbodig en zijn ze omgevormd tot soms prachtige stadsparken met statige panden erlangs.
Beleef hoe het Riviertje de Berkel het economisch bruisende centrum van Zutphen verlaat. Via een groenstrook door de buitenwijken van Zutphen kom je uiteindelijk in de ommelanden van Zutphen.
Zodra de Berkel de rondweg rondom Zutphen gepasseerd is, loop je tussen uitgestrekte weilanden met vele prachtige vergezichten.
 

Startpunt:

  • Station Zutphen

Eindpunt:

  • Aldi zutphen

Parkeren:

  • Geen gevonden

Openbaar vervoer:

Horeca:


 
Doorgaan Vorige Wandelingen
 
 
Kleiner Groter
 

 
© 2023, Stichting Maakjeroute
 
Copyright